WELKOM BIJ NU COACHING LIMBURG

Burn-out en overspannen Heerlen

Klachten van overspannen of een burn-out gaat niet zomaar over.

Alleen rust nemen is niet voldoende. Hulp zoeken is erg belangrijk. Bij NCL werken gespecialiseerde medewerkers die u kunnen helpen. Dit doen wij ook in de regio Heerlen. Bent u overspannen of heeft u een burn-out en woont u in de regio Heerlen, neem dan contact met ons op.

Iemand is overspannen als diegene langdurig last heeft van spanning. U kunt niet meer voldoende tot rust komen. Dit kan resulteren in een burn-out. Er is dan sprake van langdurige stress. Iemand raakt mentaal en lichamelijk volledig uitgeput. Het heeft gevolgen voor uzelf, maar ook voor uw omgeving. Bijvoorbeeld met vrienden, familie of op het werk.

Voortekenen overspannen zijn

Dit belangrijkste signalen:
– Vergeetachtigheid
– Concentratieverlies
– Problemen met slapen
– Problemen met seksualiteit
– U maakt fouten
– Achteruitgang van de conditie

Waar herken je een burnout aan?

– Een slap gevoel
– Alles kost veel energie
– Snel in emotionele toestand
– Negativiteit en cynisch
– Minder zelfvertrouwen

Hoe helpen wij?

Samen met u kijken we naar onderliggende valkuilen, hulpmiddelen en het doel. We kunnen dit, indien u dit wenst, doen in uw vertrouwde omgeving. Bijvoorbeeld bij u thuis. We kijken naar de oorzaken en de gevolgen. Zo weten wij uit ervaring dat mensen met overspannenheid vaak te maken hebben met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en perfectionisme. Samen met u kijken we hoe we prioriteiten kunnen stellen zodat u in de toekomst weer goed kan functioneren. Indien gewenst zullen we als arbeidsdeskundige i.o in overleg treden met uw werkgever om de belasting van de functie te bespreken. We bespreken dan de valkuilen en de mogelijke oplossingen, zowel voor de korte termijn als de lange termijn.