WELKOM BIJ NU COACHING LIMBURG

Persoonlijke coaching

Coaching bij het behalen van persoonlijke doelen

Coaching helpt bij het behalen van persoonlijke doelen. Om deze doelen te behalen is een bijzondere vorm van individuele begeleiding door een coach. Een bijzonder aspect is de gelijkwaardige relatie. De gelijkheid tussen de coach en de klant. De klant bepaalt altijd zelf de hulpvragen en doelen. De coach vraagt en adviseert. Tegelijkertijd schrijft hij niet voor. De klant voert zelf de regie in het traject en voelt zich hierdoor verantwoordelijk voor het herstel. Veel mensen praten moeilijk aan een tafel of in een kantoor. Daarom gaan we vaak wandelen of maken gebruik van een sportaccommodatie. In dat geval is sport niet het doel maar een middel om het doel te bereiken.

Tijdens de begeleiding staan de persoonlijke eigenschappen, ontwikkeling en doelen centraal. Hierbij is het vergroten van zelfredzaamheid van belang.

Denkpatronen en oude gewoonten

De kern van de coaching is bewustwording van het eigen gedrag en beweegredenen. ‘Waarom doe ik dit of dat?’ Door op zoek te gaan naar de antwoorden op dat soort vragen kom je tot nieuwe inzichten. Ook kun je breken met vastgeroeste denkpatronen en oude gewoonten. Een structurele omslag in denken en doen. Dát is het uiteindelijke doel.

set goal, make plan, work, stick to it, reach concept presented on blackboard with color notes and white chalk

coaching plan

Coaching bij verslaving wordt uitgevoerd door onze medewerkers met jarenlange ervaring in de verslavingszorg. Uiteraard wordt bij re-integratie trajecten rekening gehouden met middelengebruik om de veiligheid te waarborgen. Wij doen echter geen bloed-of urine testen.

 

Werk en inkomen zijn belangrijk voor het persoonlijk functioneren. Als re-integratiecoach en arbeidsdeskundige in opleiding vinden wij een balans tussen belastbaarheid en belasting van het werk belangrijk. Wij coachen de medewerker om de benodigde competenties, kennis en vaardigheden te verbeteren of te ontwikkelen binnen de eigen organisatie. Dit is een intensief traject.

Wij zien de benutbare mogelijkheden om een passende functie te verkrijgen waarbij we rekening houden met de beperkingen.

Vanwege de persoonlijke situatie kan het voorkomen dat de huidige functie ongeschikt blijkt. Wij zoeken dan samen met de werkgever en de betrokkene naar andere mogelijkheden.

Indien de klant geen werkgever heeft onderzoeken wij de competenties en vaardigheden. Daarna ondersteunen wij bij vinden van passende arbeid of vrijwilligerswerk. Arbeidsrehabilitatie zorgt voor zingeving, structuur, verbetering dag-nachtpatroon en sociale contacten.

Klachten van overspannen of een burn-out gaan niet zomaar over.

Alleen rust nemen is niet voldoende. Hulp zoeken is erg belangrijk. Bij NCL werken gespecialiseerde medewerkers die u kunnen helpen. Bent u overspannen of heeft u een burn-out, neem dan contact met ons op.

Iemand is overspannen als diegene langdurig last heeft van spanning. U kunt niet meer voldoende tot rust komen. Dit kan resulteren in een burn-out. Er is dan sprake van langdurige stress. Iemand raakt mentaal en lichamelijk volledig uitgeput. Het heeft gevolgen voor uzelf, maar ook voor uw omgeving. Bijvoorbeeld met vrienden, familie of op het werk.

Voortekenen overspannen zijn

Dit belangrijkste signalen:
– Vergeetachtigheid
– Concentratieverlies
– Problemen met slapen
– Problemen met seksualiteit
– U maakt fouten
– Achteruitgang van de conditie

Waar herken je een burnout aan?

– Een slap gevoel
– Alles kost veel energie
– Snel in emotionele toestand
– Negativiteit en cynisch
– Minder zelfvertrouwen

Hoe helpen wij?

Samen met u kijken we naar onderliggende valkuilen, hulpmiddelen en het doel. We kunnen dit, indien u dit wenst, doen in uw vertrouwde omgeving. Bijvoorbeeld bij u thuis. We kijken naar de oorzaken en de gevolgen. Zo weten wij uit ervaring dat mensen met overspannenheid vaak te maken hebben met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en perfectionisme. Samen met u kijken we hoe we prioriteiten kunnen stellen zodat u in de toekomst weer goed kan functioneren. Indien gewenst zullen we als arbeidsdeskundige i.o in overleg treden met uw werkgever om de belasting van de functie te bespreken. We bespreken dan de valkuilen en de mogelijke oplossingen, zowel voor de korte termijn als de lange termijn.

Verslaving heeft een grote impact op de kwaliteit van leven. In Nederland heeft 10% van de beroepsbevolking een verslaving. Een verslaving is niet alleen alcohol of drugs. Bij verslaving kan ook gedacht worden aan een game verslaving of medicatieverslaving. In Nederland wordt een verslaving gezien als ziekte. De werknemer heeft recht op ziekengeld. Toch heeft de werkgever de mogelijkheid voor opschorting van het loon of zelfs een loonstop als de werknemer niet mee werkt aan een traject. Bij ons werken gespecialiseerde begeleiders met ruime werkervaring in de verslavingszorg.

Wat is verslaving?

Van ‘middelenmisbruik’ wordt gesproken wanneer een persoon veelvuldig en langdurig alcohol of drugs gebruikt ondanks de problemen die dat veroorzaakt. Dit kunnen problemen zijn met het nakomen van zijn verplichtingen op school, op het werk of thuis of herhaaldelijk in aanraking komen met justitie. ‘Verslaving’ of ‘afhankelijkheid’ gaat nog een stap verder; de persoon is dan ook lichamelijk of geestelijk afhankelijk van alcohol of drugs. Verslaafde personen gebruiken een middel langere tijd, hebben er steeds meer van nodig of krijgen onthoudingsverschijnselen als zij het niet op tijd nemen. Verslaving wordt meestal voorafgegaan door misbruik van alcohol of drugs. In beide gevallen, bij misbruik en verslaving, is er sprake van een middelenstoornis.

Onze coaching is altijd gericht op de persoonlijke doelen. Vaak is sprake van onderliggende problematiek, zoals een depressie of de verwerking van een gebeurtenis. Hieraan wordt aandacht gegevens tijdens de gesprekken. Het is mogelijk dat andere gezinsleden deelnemen aan de gesprekken zodat het hele gezin betrokken wordt in het herstel.

 

 

Praktische problemen ontstaan door een acute verandering (zoals bij een ongeval) of een langdurige periode van psychische of verslavingsproblematiek. Denk hierbij aan problemen op het gebied van wonen, financiën of lichamelijke handicap. Vaak zien mensen geen uitweg in een situatie waardoor ze passief worden en de problemen zich opstapelen. Wij ondersteunen bij het aanvragen van WMO indicaties voor huishoudelijke ondersteuning en woningaanpassing en de individuele begeleiding. Wij brengen de financiële situatie in kaart en ondersteunen in de aanvragen voor bewindvoering en/ of schuldhulploket.

 

 

Wat zijn de mogelijkheden?

 

 

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.